Családi nap – 2015. október 3.

tamop_logo

Október első hétvégéje nagyon szép idővel ajándékozott meg minket, így a családi nap gyönyörű napsütésben telt a Művészeti Iskolában. Több mint száz résztvevője volt az egész délutánt betöltő rendezvénynek.

A családi délutánunkat a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar műsora nyitotta. A programok ismertetése után a vendégek választhattak, hogy mi az amin részt szeretnének venni, volt lehetőség választani a vetélkedő, vagy a kézműveskedés között. A vetélkedőn tizenkét csapat vett részt, akinek egy tizenegy állomásos útvonalon kellett végigmenniük, ahol ügyességi, logikai és zenei feladatokat oldottak meg. Nagyon hasznos volt a vetélkedő, mert a tanulóink olyan érdekességekkel is megismerkedhettek, amelyek esetleg nem az iskolai tananyag részei. De voltak olyan feladatok is, amelyek kreativitást, szervezőképességet, vagy a hagyományaink ismeretét kívánták meg a verseny résztvevőitől.

A vetélkedőt követően lehetőség volt még kézműveskedésre, valamint a Színházteremben táncház várta az érdeklődőket. Ezt követően az iskola udvarára vártuk vendégeinket, ahol uzsonnára elfogyaszthattuk a négy bogrács slambucot, amelyet hozzáértő kezek készítettek.  Az udvaron került sor a vetélkedő eredményeinek kihirdetésére.

I. helyezett
Bajnokok csapat
Szabó Ágota, Szendrei Anna Ivett, Tóth Lili Nelli, Petrovics Vivien

II. helyezett
MI-RO-LI csapat
Vitányi Milán, Nagy Roland János, Nagy Lizett, Fenyves Jánosné, Nagyné Fenyves Marietta, Fenyves Angelika

III. helyezett
A népzenészek csapata
Molnár Lili, Sőregi Imre, Hegedűs Péter, Hegedűs Barbara, Kapási Tamás

A napot egy kicsit ünnepélyesebb hangulatban zártuk. A Pódium teremben került sor a Zenei világnap tiszteletére rendezett hangversenyünkre, ahol a Művészeti Iskola volt növendékei léptek fel. A koncert után baráti találkozót tartottunk, ahol a fellépők, valamint az iskola pedagógusai vettek részt.

Nagyon tartalmas délután töltöttünk együtt, ahol kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők is jól érezték magukat.

A Családi napon készült képek: