Ökotábor Bekölcén

tamop_logoHeves megye északkeleti részen, a Bükk hegység lábánál elterülő Bekölcén tölthettünk el öt napot. A vidék vegyes és tölgyerdei és a közeli dombok gyönyörű vadvirágos rétjei idilli környezetet biztosítottak ökotáborunknak.

A gyerekek megismerkedtek a házigazdák jóvoltából a tájegység szépségeivel, hagyományaival és mesterségeivel.

A táborban a gyerekek aktívan töltötték az idejüket. A helyi értékek megismerése mellett az egyes művészeti ágakban is tevékenykedtek. A néptáncosok a tájegységnek megfelelő táncokat tanultak, a népzenészek pedig a táncok zenei kíséretét tanulták meg. A zenészek és a táncosok a táncrendhez tartozó dalokat együtt sajátították el.
A hét lezárásaként gyerekek egy műsorral kedveskedtek a közönségüknek, akik a helyi és a környező települések lakóiból valamint a szülőkből állt. A lelkes közönség tapssal jutalmazta a produkciókat, a műsort követően pedig rögtönzött táncházra került sor.

A hazautazás előtt a Bükki Nemzeti Park természeti és épített emlékeivel is volt lehetőségük megismerkedni a tábor résztvevőinek. Kisvasúttal utaztunk a Szalajka-völgyben, ahol az ősember barlangot és a Fátyolvízesést is megtekintettük.

A táborban készült fotók: